kaarten

Bouwe op de nije lokaasje!

Moandei 11 april

Bouwe op de nije lokaasje!

Na het 25-jarig jubileum in 2015, met het uitverkochte stuk Friezz!, maakt het Berneiepenloftspul in Easterwierrum dit jaar een frisse start op een nieuwe locatie. De tuin achter de kerk in Easterwierrum heeft jarenlang als prachtige theaterlocatie gediend maar kerk, bijgebouwen en grond worden verkocht.

Dit jaar spelen de kinderen uit Littenseradiel een stuk op een terrein achter dorpshuis De Tysker, een klein eindje verderop. Het publiek heeft zo niet alleen zicht op het toneel en het decor maar zien daarachter ook de weilanden en de toren op de Tsjerkebuorren prachtig liggen. Het is bij uitstek een geschikte locatie voor het nieuw geschreven stuk De Geast van Spultsjelittens van componist en tekstschrijver Peter Sijbenga.

Het is een verhaal dat helemaal is toegeschreven op het Friese dorpsleven. Een klein boerenspultsje heeft moeten wijken voor ambitieuze nieuwbouwplannen van een projectontwikkelaar. Toen kwam de crisis en sindsdien liggen de werkzaamheden stil. Het bouwterrein is nu een perfecte speellocatie. Kinderen kunnen er naar hartelust hun plannen en ideeën uitvoeren en bedenken de mooiste spellen en verhalen. Maar wat moet een jongen die niet meekan in al die fantasie en die geen kasteel ziet maar een stapel pallets? En wat is er gebeurd met de bewoners van het oude spultsje?

De Stichting Berne Iepenlofstpul produceert elk jaar het enige openluchttheaterstuk voor kinderen in Fryslân. De repetities zijn alweer een paar maanden in volle gang. Op 18 april begint de online kaartverkoop en de première vindt plaats op 16 juni.

 

© Copyright 2024 - Berneiepenloftspul